Be Pride en de Sint

Steun en doneer de LGBTQ+ horeca

Kijk LIVE mee op zaterdag 5 december vanaf 12:00 via:

5 december: Be Pride en de Sint

Diverse LGBTQ+ bars/clubs geven steeds vaker aan veel stress te hebben en het niet lang meer vol te houden. Het is erg oneerlijk als je beseft dat de horeca er alles aan doet om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen.

Deze Facebookberichten, hebben Be Pride (een non-profitorganisatie), doen besluiten om volgende week zaterdag, 5 december, pakjesavond, een benefietdag te organiseren, à la het Glazenhuis voor de LGBTQ+ horeca in Nederland. Deze dag gaan we een livestream uitzenden van 10 uur lang – vanuit de Eagle in Amsterdam – om zoveel mogelijk geld en andere donaties (denk aan cadeau’s, kaarten, etc.) op te halen voor de LGBTQ+ horeca om ze in deze moeilijke tijd te steunen.

Van 12:00 tot 17:30 uur streamen wij live de Be Pride en de Sint-show en ontvangen wij in de omgebouwde studio allerlei gasten die langskomen met bijvoorbeeld een optreden, een verhaal of met een geweldige act.

Zo hebben we storytellers, DJ’s uit de scene, Amerikaanse comedians, dragqueens, zangeressen, sketches en nog veel meer optredens en gasten die de revue zullen passeren!


Vanaf 18:00 begint de speciale avond uitzending, HET HOOGTEPUNT: Het heerlijke avondje met Sinterklaas! Want als het goed is komt de Sint langs bij De Eagle. Hij zal samen met presentator Orlando en Bas de gasten ontvangen en de Sinterbingo presenteren.

Orlando is onder andere bekend van Café ‘t Mandje op de Zeedijk waar hij zich al jaren voor inzet.

Gedurende de dag en ook daarvoor kunnen kijkers live meekijken via Facebook en YouTube en donaties achterlaten via deze pagina. De gehele dag delen wij een live overzicht van de binnengehaalde donaties.

Wat gebeurd er met het opgehaalde geld?
Na de livestream die eindigt om 22:00 uur maken wij het opgehaalde bedrag bekend.

Elke Nederlandse LGBTQ+ horecaonderneming doet automatisch mee met deze crowdfunding en omdat we willen dat iedereen dezelfde kans heeft om door ons gesteund te worden, zal de verdeling van de opbrengst d.m.v. een loting gebeuren waarbij wij de opbrengst verdelen onder cheques van 50, 100 en 200 euro.

De loting zal op 6 december live via Fonze Facebook pagina van Be Pride plaats vinden om 16:00 uur.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Bas Leijgraaff via 0648165913.

Zaterdag 5 december vanaf 12:00 zijn we live te volgen via de Facebookpagina van Be Pride, het YouTube-kanaal van Be Pride en via deze pagina.

Zeker niet! Deze benefiet is een landelijke actie. 

De dag dat heel Nederland weer klaarzit om pakjes uit te pakken tijdens het heerlijke avondje. Ook wij van Be Pride gaan Sinterklaas vieren en wel om de Nederlandse LGBTQ+ horeca in deze gekke Corona tijden te steunen! Dit gaan we doen door 10 uur lang live te gaan via Facebook en YouTube, live vanuit de Eagle in Amsterdam. 

In deze 10 uur durende live uitzending komt er van alles voorbij: van live optredens, tot gasten die komen vertellen over hun horeca onderneming, mensen met een bijzonder of mooi verhaal, sketches, entertainment, optredens van DragQueens en nog veel meer!

En de Sint? Die komt langs als het hem is gezind! 😉

Het programma

Om 12:00 trappen we de Be Pride en de Sint Show af met onze opening! 

Pak een warme beker thee, wat kruidnoten en kijk mee naar Theetijd met onze presentatrice Charlotte Rockefeller!

Homo zijn en gelovig, kan dat wel? En kan je dominee zijn als je homo bent? Wielie Elhorst en Jan Berkvens komen hier over praten.

Hoe is het leven zonder de horeca? En wat doe je nu je geen werk hebt? Emma en Davide komen hier over vertellen, twee enthousiaste medewerkers van de TABOO (LGBTQ+ bar) in Amsterdam.

Powervrouw Irene Hemelaar komt langs met een prachtig optreden!

8 GEWELDIGE comedians! Pak de tissues er maar bij! 😉

Met Sinterklaas, heel veel leuke cadeau’s, optredens en natuurlijk de bingo zelf!